Природни забележителности и внушителни исторически находки - Lozeto

Вдъхновени от нашата изключително богата история, ние създадохме серия вина с етикети, които изобразяват някои от  внушителните забележителности в района и уникалните предмети от миналото, с които сме свързани по един или друг начин – Lozeto Estate LÓNGOZA.

Чудните скали

Чудните скали са природна забележителност, която се намира на брега на язовир Цонево, на 4 км от село Аспарухово, община Дългопол, област Варна.

Скалният феномен представлява комплекс от островърхни скални конуси, които наподобяват кули на замък. Те са образувани в резултат на въздействието на вятъра и водите върху белия каменен венец.

Те са изобразени на етикета на нашето вино Lozeto Estate LÓNGOZA The Wonderful RocksSauvignon Blanc.

Рояк

Скалният манастир се намира до село Рояк. Според изследователите от 3-5 век той е бил тракийско светилище, а в Средновековието се е превърнал в християнска монашеска обител. Състои се от монашески килии на няколко нива, издълбани на различни нива в отвесен скален венец. В средата му могат да се видят скални ниши, типични за тракийската култура. Те са изпълнявали ролята на гробници.

На стените са запазени надписи, в които се споменават българските владетели Михаил Асен и Йоан Александър (XIV в.)

Лика на рояшкия манастир е позициониран на нашето вино – Lozeto Estate LÓNGOZA RoyakChardonnay.

Язовир Цонево

Язовир Цонево се намира край село Цонево, в Стара планина, на територията на Варненска област. Той е третият по големина язовир в България. Пуснат е в експлоатация през 1974 г. предимно за промишлено водоснабдяване и напояване.

Язовирът се използва за отдих, почивка и риболов. Водите му са изключително чисти, а природата около него предоставя много варианти за разходки. Язовир Цонево е богат на голямо разнообразие риба, което го превръща в сборен пункт за любителите на спортния риболов. Тук могат да бъдат уловени бял амур, платика, каракуда, костур, пъстър толстолоб, слънчева риба, сом, уклей, шаран.

На брега на живописния язовир Цонево в с. Дебелец се намира complex Lozeto, който разполага с хотелска част – четири двойни стаи, един апартамент, едно голямо бунгало, четири стандартни бунгала, ресторант, басейн, летен бар и приказна гледка.

Вертикален камък Петроглиф

През 2016 година близо до село Рояк по време на обработване на почвата е открит вертикален камък, на който са изобразени конници. Камъкът маркира границата и напомня за очертанията на път до столицата на Първото българско царство.

Lozeto Estate

Местоположение

conevo1

Отглежданите сортове в Lozeto Estate са димят, варненски мискет, совиньон блан, шардоне, гевюрцтраминер, мерло, каберне фран, каберне совиньон и сира. Избата се намира в китното село Сава в Провадийското плато. Преработват се около 63 000 кг. грозде с потенциал до 130 000 кг. Винарната разполага с модерно технологично оборудване и каменни помещения с дъбови бъчви за стареене на вината. За да се запази високо качество, внимание към всеки производствен детайл и лично отношение към всяка една бутилка вино, се създават авторски вина в лимитирани серии.

Нашият адрес

село Цонево, България

Трябва да сте на 18 години, за да можете да посетите този сайт

Моля укажете Вашата дата на раждане