Задушени и сурови зеленчуци
Необходими продукти:
- 2 средни моркова
- 100 гр. сварен червен боб
- краве масло
- валериана на листа
- 1 бр. средно авокадо
- чия за поръсване
- висококачествен зехтин
Начин на приготвяне:
Морковите се почистват и нарязват на кубчета. Задушават се на умерен котлон с малко масло и 2 с.л. вода. След като омекнат и изври водата се добавя червения боб и се добавя сол на вкус.
Задушените зеленчуци се гарнират с нарязано на филийки авокадо и стръкове валериана. Валерианата не се реже, за да се запазят максимално полезните съставки в нея.
Добавяте зехтин, поръсвате с предварително накисната чиа се наслаждавате на прекрасния вкус на Lóngoza Chardonnay.